Ik ben een krachtig, enthousiast mens, met een positieve levenshouding en veel levenservaring die ik graag inzet voor anderen.
Als ik een samenvatting van mijn leven in vijf woorden zou moeten geven dan zou dat er zo uitzien:
verbondenheid – verlies - mogelijkheden - verantwoordelijkheid - compassie.

Mijn visie op het leven is: Perpetuum Mobile, alles is constant in beweging. Daardoor blijft niets hetzelfde, alles verandert: jijzelf, je omgeving, dichtbij en verder weg. Ook al doe je niks. Zo is het leven.
Om hierin zo goed mogelijk je weg te vinden is het fijn om jezelf goed te kennen en je te blijven ontwikkelen, zodat je mee kunt in de constante stroom van het leven.

Olga van der Zanden

Precies wat jij nodig hebt
Door mijn zeer diverse werk-, leer- en levenservaring heb ik een bijzondere combinatie van kwaliteiten en coachvaardigheden ontwikkeld. Mijn werkwijze is gericht op bewustwording en doelgericht in actie komen. Ik kan goed luisteren, vragen, uitdagen en ondersteunen. Ik combineer op een creatieve wijze diverse coaching technieken om zo ‘’maatwerk’’ te leveren: precies wat jij nodig hebt. Ik daag je uit in beweging te komen om stappen te nemen: vanuit aandacht, via inzicht en focus naar actie en vandaar naar succes.

Werkervaring en opleiding

Na mijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie begon ik mijn carrière als officier bij de Geneeskundige Dienst. Later werkte ik als manager bij een welzijnsorganisatie, bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en in het sociaal domein. Gaandeweg verschoof de focus in mijn werk steeds meer naar de ‘’mensenkant’’: hoe komen mensen zo goed mogelijk tot hun recht. Het benutten van kwaliteiten, blijven leren, nieuwsgierig zijn en open staan voor de mening, zienswijze en ervaring van anderen.
Mijn verblijf (2005-2010) in de Verenigde Staten, en vooral mijn werk als ‘Ombudsman’ en hoofd van het Family Support Team van een internationale (NAVO) organisatie leverde mij een schat aan coachingservaring op. Ik besloot om van coachen mijn beroep te maken.

Ik volgde diverse relevante opleidingen in binnen- en buitenland. Om mijn professionaliteit op peil te houden volg ik regelmatig workshops en cursussen.

Betekenis ‘’MiRa’’
Het woord ‘’mira’’ komt in vele talen voor. In het Hindoestaans betekent het voortvarend. In Slavische talen, zoals het Russisch, betekent het vrede en in het Latijn verwonderlijk / wonderbaarlijk (vandaar het Engelse woord ‘miracle’, wonder). In het Spaans heeft het de betekenis van Kijk!

Inspirerende woorden die mij erg aanspreken:
Voortvarend: dit drukt voor mij actie en beweging uit die nodig is voor verandering, en die ik jou help ontdekken in jezelf. Dit sluit mooi aan op mijn visie: Perpetuum Mobile.
Vrede: vrede met jezelf en met de mensen en wereld om je heen, een universeel streven.
Verwonderlijk/ Wonderbaarlijk: verwonder je over veranderingen die je niet voor mogelijk had gehouden, die jij in gang kunt zetten en verwezenlijken.
Kijk: we hebben allemaal ons eigen beeld van het leven. Ervaar hoe je leven kan veranderen als je anders leert kijken, naar de wereld om je heen en naar jezelf.

Verder staat MiRa voor mij, heel vrij vertaald, voor Mijn Zaak. Ik ben er trots op dat ik eindelijk mijn droom, mijn eigen coachingspraktijk, waar maak: MiRa Coaching.

Heeft u een vraag, of wilt u een afspraak maken?

Stuur mij dan een berichtje, ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.


Email:
  • olga @ mira-coaching.eu

Landing Page Software